Как да организирате кухнята си така, че да се храните по-здравословно?

Най-хубавото нещо, което можете да направите за своя дом и за себе си, е да си осигурите не просто модерна и красива, но и здравословна кухня. Помещението, в което приготвяте и консумирате храната си, трябва да бъде организирано така, че да насърчава добрите ви навици и да ви мотивира да живеете по природосъобразен начин.
И това изобщо не е трудно. Както при повечето неща в този свят, се изисква по-скоро воля и постоянство, отколкото някакви сизифови усилия. Не забравяйте, че добрата храна означава щастлив и качествен живот, какъвто несъмнено заслужавате. Ето как да го постигнете.

Грижете се за запасите си
Съхранявайте в кухнята си всичко, от което вие и вашето семейство се нуждаете. Ако сте изчерпали прясната продукция, поне може да се запасите със сухи и консервирани продукти, вместо да се окажете в ситуация, в която нямате нищо за хапване у дома си. Нещата, които си струва да имате по всяко време, са боб, макаронени изделия, кокосово мляко, пълнозърнест ориз и брашно, качествен доматен сос и ядки. Хубаво е да имате на разположение и основни зърна като киноа, елда, овес, просо и ечемик.

Пътеводител в откриването на перфектната кухня

Пътеводител в откриването на перфектната кухня

Кухнята е сърцето на дома, не е просто място за готвене и хранене. Това е мястото, където приятелите и семейството се събират и прекарват времето си заедно. И те трябва да се чувстват страхотно на това място. Има много възможности за избор, когато проектирате кухнята си, но нашето ръководство ще ви помогне да направите първата стъпка и да си създадете бюджет, следвайки внимателно и разумно всяка последваща стъпка. С него ще получите кухнята, за която винаги сте мечтали.

Базово планиране
Проектирането на нова кухня е голям проект, затова е добре да се уверите, че имате добър план. Първо определете какво харесвате и не харесвате в настоящото помещение и направете списък на всички неща, които искате да промените. Чак след това можете да започнете да мислите как точно ще ги промените.
Ще трябва да помислите дали имате нужда от строител или архитект. Планирате ли разширение, което изисква изготвянето на планове? Дали вашият нов дизайн изисква разрешение за строеж? Можете да потърсите и услугите на дизайнер, който разбира вашите очаквания. Един екип от професионалисти наистина ще свърши чудесна работа.

Най-добрите технологии за „умна“ и безопасна кухня

умна и безопасна кухня

Кухнята често се нарича "сърцето на дома", но защо не и мозъкът? Интернет на нещата (IoT) ни донесе нова вълна от „умни“ кухненски приспособления и сензори, които знаят кога печката е оставена включена, и кафеварки, които приготвят кафето ни веднага, щом усетят, че сме будни. Ето и някои примери за това как можете да се сдобиете с кухня като от бъдещето.

За поръчване на хранителни стоки
Баркодовете вече не са само за касиери. Има устройства, които позволяват на потребителите да ги използват в дома като бърз начин за управление на списъци с хранителни стоки. В допълнение към сканирането на баркодове, те могат да приемат гласови команди и дори да подават поръчки за доставка на хранителни стоки, за да ви спестят разхождането до магазина.
Наличен е и един особен „магнит“ за хладилници. Докато сканирате или заявите от кои хранителни стоки се нуждаете, той може да се интегрира с редица списъци за пазаруване от трети страни. Планираните актуализации ще добавят онлайн сравнения на цени и онлайн поръчки, за да ви предложат най-доброто.
Друго устройство пък следи ще какво изхвърляте в кошчето, за да знае кои от любимите ви продукти вече са свършили. То ще ви предупреди, че е време да възстановите резерва си.

Идеи за лесно освежаване на кухнята

Идеи за лесно освежаване на кухнята

Само при думата „ремонт“ веднага си представяме необходимата, но не особено приятна ситуация, при която трябва да вложим огромни средства за реновиране и освежаване на дадено пространство. Факт е, че ремонтните дейности често са скъпо удоволствие, особено когато става дума за кухнята или банята, но все пак те са неизбежни. Вместо да страдаме излишно, обаче, когато това време дойде, можем просто да се опитаме да оптимизираме разходите си и да свършим всичко по възможно най-изгоден начин.
Важно уточнение: „изгодно“ съвсем не означава „безплатно“. Както знаем, прекалено евтините стоки и услуги често се оказват сериозно разочарование, което в един момент ще ни струва доста по-скъпо.