5 тенденции при кухненското обзавеждане за 2018 година

5 тенденции при кухненското обзавеждане за 2018 година

Макар вече да сме във втората половина на 2018 година, все още много от нас планират ремонтни дейности и освежаване на кухненското пространство у дома. И въпреки че класиката си е класика, винаги е добре да знаем какво е модерно при обзавеждането. Новите тенденциите носят със себе си улеснения и идеи, които могат да променят цялостния начин, по който използваме помещението за готвене, така че е добре да имате предвид какво е на мода в момента. Освен това тенденциите, които ви предлагаме, с голяма вероятност ще се запазят актуални и след като 2018 година изтече.
Ето и кои са те.

„Интелигентна кухня“
През 21 век е напълно нормално кухните и всички останали помещения в дома да стават „интелигентни“. Това означава, че модерните технологии са тясно интегрирани в тях. Днес можете да имате кухня със страхотна функция във всеки уред и ъгъл – от хладилника до осветлението.
Това означава, че фурната ви би могла сама да разбира кога да се включи или пък кафеварката да поема инициатива сама сутрин, усещайки, че се събуждате. И веднага да ви предложи чаша горещо и вкусно кафе. Не забравяйте да актуализирате и осветителната си система, която ви позволява да контролирате всички светлинни сензори от вашия смартфон или таблет.

Бялото остава на мода
Бялото е все още основният фаворит за кухненските шкафове. Причината е, че този цвят допринася за чистия вид, което е особено полезно на място, което често изглежда разхвърляно. Белите шкафове са просто красиви и вечни и могат да бъдат използвани при почти всеки вид кухненски стил. То вероятно ще остане на върха на класацията и през следващите години.
Ако не искате изцяло бяла кухня, можете да съчетаете с дървесни материи или пък сиво и черно.

5 тенденции при кухненското обзавеждане за 2018 година

Усъвършенствани дизайни, материали и текстури
Собствениците на жилища все по-често търсят опростен дизайн и алтернативни материали за кухните. Премахването на горните шкафовете се среща доста в каталозите напоследък, защото така се предоставя повече визуалното пространство, което кара помещението да изглежда много по-голямо. И без това много хора не успяват да достигнат до най-горните рафтове, така че загубата не е чак толкова голяма.
Тази тенденция позволява и по-оптимизирано и технологично използване на кухненските плотове.

Кварцът е кралят на кухнята
За кухненски плотове от висок клас кварцът все още се счита за една от най-добрите възможности. Материалът е изключително издръжлив, може да ви служи практически завинаги, а в същото време е лесен за поддържане и е антимикробен. Гранитът, основният му конкурент, изисква малко повече усилия при поддръжка.
Когато кварцовите плотове за пръв път се появиха на пазара, основната тревога беше липсата на разнообразие по отношение на цветовете. Но с времето производителите предоставиха широка гама от цветове и дизайни, от които можете да избирате.

Уредите: нови стилове и предпочитания
Една от най-горещите тенденции, които виждаме през 2018 г., са уредите с тъмно покритие от метал. Тези от неръждаема стомана доминират на пазара от известно време, така че не е изненадващо да видим нещо различно. Това определено е отклонение от някога традиционните изцяло бели уреди.
Промени също се случват при фурната. Парните фурни бързо се превръщат в новия "задължителен" уред. Те готвят храната много по-бързо, задържат здравословните хранителни вещества в нея и предоставят по-свеж вкус от конвенционалните фурни.
Бяха ли полезни тези тенденции за вас? Ако отговорът е положителен, продължавайте да следите сайта ни за още любопитни и полезни материали с всичко, което трябва да знаете за кухненското пространство!