Хладилници за една различна кухня

Много хора си мислят, че избирането на цветове за стените и мебелите, заедно с вида материал е всичко от което се нуждае един проект за интериорен дизайн за кухнята. Можем да наречем това само – зрителна измама. Така подценяваният хладилник, всъщност е дихателната система на всяка една кухня. Избора за вид хладилник е също толкова важен, колкото и изборът ви за обувки. Не би било подходящо да “облечете” кухнята си стилно и привлекателно и след това да я “обуете” неподходящо и да развалите цялата естетика с мисълта “Абетотамникойнесезаглежда”. Както абсолютно всички забелязват обувките ви, така забелязват и вашия хладилник. Не се притеснявайте ако за пръв път си давате сметка за това, защото в следващите редове ще ви представим видове хладилници и кои са най-подходящи за различните видове кухни.

Стандартен хладилник с горна камера
Това е познатият ни модел хладилник, който много семейства притежават. Той има две врати – за хладилното помещение и за фризера, а когато е в мини размер има само една врата. Това дали ще бъде малък или голям е в зависимост от вашите потребности и какво количество храна държите в дома си.

Този вид хладилници са компактни и заемат сравнително малко място в кухненското пространство. Удобни са за ползване от малки семейства или хора, които предпочитат да се хранят навън и държат малки количества продукти вкъщи.
Друго нещо с което е нужно да се съобразите е неговия цвят. Той трябва да е в цвета или поне в същата цветова група като тези на стените или мебелите, за да не изглежда, че сте положили огромни усилия за визията на кухнята ви и след това сте отишли в магазин за бяла техника и сте “задърпали” първия хладилник, който сте видели.

Хладилник с двойна френска врата

Това са едни от най-желаните хладилници за големи семейства с деца. Заема по-голямо пространство, за разлика от стандартния, но за сметка на това е много по-удобен и пасва отлично за къща или многостаен апартамент с по-голяма квадратура. Двете врати са много удобни и то не по една или две причини. Можете да разпределяте храните си по видове и да ги поставяте в различните сектори. Всяко ядене оставя аромата си в хладилника, независимо дали е похлупено или не, а има и храни, които абсорбират миризмите, така че ако не искате тортата ви да мирише на свинско – този модел е много подходящ.

 

Други негови плюсове са, че има вградено устройство за вода в едната си врата и винаги можете да си налеете студена вода от там, нужно е само да зареждате водния резервоар предварително. Също така притежава и голяма камера, която може да побира солидно количество замразени продукти, а през празниците това се оказва голямо предимство и удобство за домакина.Хладилник с долна камера

Тези хладилници могат да бъдат от всякакъв тип с разликата, че камерата се намира в долната част на хладилника. Това е предимство при ниските членове на семейството, защото има хладилници с височина над 1.50м и не са всеки е удобна горната камера имайки предвид, че всеки път когато човек иска да вземе нещо от там - трябва да застава на пръсти или да взима стол (много срещан проблем при подрастващите). В някои семейства децата стоят вкъщи сами през деня, а родителите им приготвят храна за цялата седмица и я замразяват. За децата би било много по-лесно и безопасно да вадят замразената храна от долната камера на хладилника, защото с горната не само, че трябва да търсят алтернативен достъп, но и има вероятност някой от замразените продукти да падне върху главите им, а това е нещо което никой родител не желае.

Ретро хладилник

Този вид хладилници в момента прави триумфално завръщане от 50те и 60те години на 20ти век. Като размери и вид наподобява на стандартния хладилник, но дизайнът му е уникален със собствена марка на визията. Такъв тип хладилници е перфектен за нашумелите винтидж кухни, предпочитани от много млади и креативни личности. Много подхожда на цветни кухни, защото неговият чар идва от това, че притежава светли кремави цветове, като първоначалният и оригинален цвят на марката е светло син, но с времето навлизат вече и другите цветове. Има го в голям и малък размер, което му позволява да бъде годен за различни по големина апартаменти и къщи. Седи много свежо в кухнята и създава една емоционална и позитивна атмосфера.

Вграден хладилник

Тези хладилници са напълно незабележими, защото са вградени в интериора и имам същата обвивка като и на останалите мебели. Много са подходящи за интериор с по-специална визия, която би била развалена от реалния вид на хладилника. Пасват отлично на домове, хижи или заведения с подбрана тематика на интериора, в която какъвто и да е хладилник не би изглеждал добре. Реално обаче, това е нормален хладилник с една или две врати. Монтажът му може да е различен, но ефектът е съвсем видим – хладилникът е с врата като част от мебелите в кухнята.


Хладилник в чекмедже

Изключително сладки и практични малки хладилници, които не заемат никакво пространство в стаята не само, защото са малки, но и защото са вградени в мебелите. Много са компактни и удобни за хотелски стаи или едностайни апартаменти на хора, които изцяло предпочитат да се хранят в ресторант и прибират само дребни храни вкъщи. Хубавото при тях е, че лесно може да се избере или създаде желана визия, защото по-голямата част от тях се правят по поръчка. Препоръчват се за едночленни домакинства.


Смарт хладилник

Този вид хладилници е от ново поколение, още познат като интернет хладилник, който главно се управлява от интернет. Новаторската му техника му позволява да идентифицира видовете храна, която съдържа и да регулира сам подходящата температура за тях. Може да следи годността на храна по баркода на продуктите и да ви изпраща известие когато тя тръгне да изтича. Защото с общи думи този хладилник е повече компютър, вие можете да сваляте музика, приложения, а също така можете и да го свържете с вашия календар и списък с покупки. Повечето смарт хладилници са налични във визията на хладилник с двойна френска врата и притежават сензорен екран, с който можете ръчно да го настройвате или да използвате неговите приложения. Много подхожда на богато обзаведени домове, които имат голяма квадратура, защото в повечето случаи този хладилник има големи размери и заема немалка част от пространството.

Ангела Ангелова