Идеи за лесно освежаване на кухнята

Идеи за лесно освежаване на кухнята

Само при думата „ремонт“ веднага си представяме необходимата, но не особено приятна ситуация, при която трябва да вложим огромни средства за реновиране и освежаване на дадено пространство. Факт е, че ремонтните дейности често са скъпо удоволствие, особено когато става дума за кухнята или банята, но все пак те са неизбежни. Вместо да страдаме излишно, обаче, когато това време дойде, можем просто да се опитаме да оптимизираме разходите си и да свършим всичко по възможно най-изгоден начин.
Важно уточнение: „изгодно“ съвсем не означава „безплатно“. Както знаем, прекалено евтините стоки и услуги често се оказват сериозно разочарование, което в един момент ще ни струва доста по-скъпо.

Ново осветление
Ако продължаваме да използваме по-стари осветителни тела (особено грозни флуоресцентни тръби) в нашата кухня, то е време да помислим за инсталиране на нови и по-евтини в дългосрочен аспект. Кухнята може да изглежда много по-различно при по-ярките светлини! Плюс това, днешните висящи осветителни тела идват в огромен брой форми, размери и стилове, което ги прави идеална възможност за добавяне на индивидуален подход към нашата кухня, подчертаващ личния ни стил. Да, LED светлините са скъпи първоначално, но спестяват най-много енергия и са способни да издържат по-дълго време, така че инвестицията определено си струва.

Пребоядисване на шкафовете
Една стара кухня може да добие по-свеж облик, когато старите, избледнели или надраскани повърхности на шкафовете бъдат пребоядисани. Това може да се случи много евтино, само с малко боя, и то в рамките на един уикенд. Това също е начин кухненското пространство да блесне с личния стил на обитателите на дома.

Замяна на старите настилки
Подовите настилки често са голям разход поради използваните материали и труд, но сега има много евтини възможности. Днешните винилови плочки са достъпни, много лесни за поставяне и дори могат да имитират свойствата на други, по-скъпи повърхности, за по-класен външен вид.

Идеи за лесно освежаване на кухнята

Още пространство
Разширимите шкафове и рафтове са лесен начин да добавим допълнително място към кухнята, без да променяме нищо друго. Това е сравнително малък проект и обикновено можем да намерим много прилични аксесоари от този тип на изгодна цена или пък да направим свои собствени.

Да не забравяме плотовете
Плотовете са склонни да говорят добре за възрастта си, особено ако са с избелял цвят или износен материал. Новите материали обикновено са много скъпи, но можем да ги покрием с нова повърхност, която да освежи вида на цялата стая.
Може да не ви се вярва, но наистина понякога детайлите са по-важни. Дори да не предприемете мащабен ремонт на цялата кухня, само една частична промяна и освежаване на износените плоскости може да направи голяма разлика в помещението и да ви накара да се чувствате далеч по-добре в него. Опитайте!