Кухня от масив за радостна вечер с приятели

Гости, вечеря, паника…
Как да организирам перфектната вечеря в новата си кухня от масив?

Най-после кухнята, за която си мечтаеш от месеци, вече е реалност. Красива. Стабилна. Удобна. И най-вече, качествена. Приятелите ти често те питат кога ще ги поканиш. Но, като си спомниш последния път, когато идваха, сърцето ти започва да бие учестено. Защото беше тотален провал. Не се притеснявай, станалото - станало, прочети съветите за перфектната вечеря и ще станеш домакиня - мечта, няма да можеш да се отървеш от гости.

Все пак имаш нова кухня от масив, покани близките си там. Нека и те се се насладят на топлината и лукса на новата ти придобивка.

кухня от масив

И така, на какво да наблегнеш, за да са доволни гостите ти?

Превърни масивната си дървена кухня в уютно помещение.

Всеки знае, че тези кухни са дълголетни – дървесината е любов от пръв поглед, и макар да не е евтина, може да служи доживот. Красотата на подобни мебели трудно може да се опише. Помещението става едно от най-желаните и престоят на семейството в него е неповторим. Дървото ще ти донесе стил и уют, както и комфорт. Но, дървената кухня сама по себе си не е достатъчна.

Може би искаш да се върнеш в детството си и да си спомниш дървената кухня на баба ти. Пъстрите пердета по прозорците, ароматния чай и задължително бабините курабийки, които свенливо те чакат на масата. В средата на масата стои букетче от полски цветя, които баба ти е набрала за теб. Ето и няколко свежи идеи за уют.

Наблегни на интериора - светлина, завеси, декорация

Цялостният интериор е незаменим елемент за комфорт и красота.
Ако можеш да сложиш някакви каменни елементи към кухнята, би било прекрасно. Това ще даде нова визия на помещението, гостите ти ще имат чувството, че са сред природата.
Мотивите от камък създават впечатлението за обстановка от миналото. Същевременно придават неповторим стил на кухнята. Не е нужно цялата кухня да е в каменни мотиви. Достатъчно е да едно малко ъгълче. Ако обаче можеш да си позволиш каменни плотове за кухнята – не се колебай. Мраморен или гранитен плот, дори изкуствен камък в краен случай – по качество и устойчивост всички те далеч превъзхождат обикновените облепени плотове от частици дърво.

кухня от масив

Обърни внимание на цветовете. Нека да са топли, защото те допринасят за спокойствието. А то е важен елемент ти и гостите ти да се чувствате добре. Цветовете, които са подходящи са бежово, кафяво, слонова кост. Може и да е комбинация от цветове.

Пердетата също внасят уют и свежест в твоята кухня от масив. Може да са съвсем семпли - едноцветен десен или такъв с цветя или други елементи, в зависимост от това какво харесваш.

кухня от масив

Помисли и за малки джундурии, които да те карат да се чувстваш спокойна и щастлива. Например ваза с цветя, саксия със стайно малко растение, декоративни вази, а защо не и шкаф с грънци. Несъзнателно ще предадеш собствените си емоции и на гостите си. Така, че направи кухнята да е приятна за теб, другите ще възприемат твоето отношение.

кухня от масив

Избери подходящо меню за празничната вечеря.

Ето един примерен вариант, взаимстван от мрежата.
Салата: Салата от тиквички със зехтин, сол, чесън, лимонов сок и моцарела.
Предястие: Сварен ориз, червени пиперки, кисели краставички, лук и майонезен сос.
Основно ястие: Телешки медальони със спанак.
Десерт: Палачинкова торта

Как да подредиш масата за перфектната вечеря?

кухня от масив

Едва ли искаш гостите ти да се оглеждат критично и да търсят недостатъци. Направи така, че да няма такива. Всичко трябва да е изпипано с финес – чинии, чаши, украса, покривка и т.н.
Класически вариант е покривката да е бяла, но можеш да съчетаеш нейния цвят, с този на салфетките. А, защо не и да е в унисон и с пердетата, или цветята, които са поставени на масата.

Не забравяй да сложиш и свещи на масата. Те ще внесат празнично настроение, както и уют.

Не е зле да спазваш и класическото правило за подредба на чашите и чиниите. Малка и голяма вилица за предястие се поставя вляво от чинията. От дясно на чинията трябва да стои малък нож за предястие, голяма лъжица за супа и нож за основното. Отгоре над чинията се слагат прибори за десерт – малка лъжичка или виличка.

Чашите се подреждат на същия принцип – отвътре навън. Първа е чаша за аператив, последвана от чаша за безалкохолно питие, след това се подреждат чаши за вино.

Може да не спазваш тези съвети. Но на всяка цена бъди креативна и използвай цялото си въображение, за да направиш новата си кухня от масив като от приказките. Нека тя е практична и удобна и да ти носи спокойствие и приятни мигове, да те връща отново и отново към спомените, а с теб и приятелите ти да бъдат очаровани от приятната вечеря в автентична атмосфера, изпълнена с домашен уют.