Модерни американски кухни

Удобство и комфорт е основния лозунг на кухня в американски стил. Много са домакините, които са привлечени от модерната американска кухня.

Какви са отличителните черти, които тя притежава?

Основни черти на американската кухня

Модерната американска кухня се характеризира с естественост и много свободно пространство. За да се осигури необходимата и достатъчна площ, често столовата и гостната се обединяват. Този начин на оформление е подходящ както за просторен дом, така и за скромна по площ къща.

Модерната американска кухня е олицетворение на:

  • уютна домашна атмосфера;
  • качествени мебели от дърво;
  • наличие на светлина, ярки цветове;
  • голям брой домакински уреди и технически приспособления;
  • атрибути, които се правят собственоръчно...

Стените са боядисани в един цвят, но рядко по тях могат да се открият декорации, с изключение на фотографии и картини. Помещението е просторно, в повечето случаи вратата отсъства. Витите стълби са част от интериорното решение; втори етаж на сградата, малко коридори и преходни помещения, камина, удобни люлеещи се столове... липсва всякакъв набиващ се лукс, блясък и показност. Всеки елемент е внимателно подбран, изключително добре се вписва в обстановката и задължително изпълнява своето конкретно предназначение.

За този стил е характерно наличието на хаос, приличен безпорядък.

Кухнята в американски стил е решение за голямо семейство. Често за такова оформление се използва апартамент тип студио, като пространството се използва най-ефективно. Тук може да видите както антикварни мебели, така и конструкции със съвременен дизайн.

За разнасянето на аромати по цялата къща не може да има притеснения, тъй като се разчита на мощна абсорбираща система.

Особености на декор, мебели, техническо оборудване

Кухнята в американски стил се слави със здрави, масивни гарнитури, изработени от дърво и старателно обработени с лак. Въпреки прекомерната простота на мебелите, техническото оборудване е на изключително високо ниво.

 

Всяка мебел има своето успешно приложение в ежедневието – трапезна маса с внушителни размери, предназначена за празниците; класически столове; остров, който може да включва всички елементи, необходими в дейността на домакинята – мивка, печка, барплот; шкафове с различни конфигурации; съдомиялна машина; хладилник с две врати; люлеещ се стол...

Разположението на кухненската гарнитура наподобява буква „П“, като масата за ежедневието е поставена в средата на стаята.

През последните години все повече домакини се спират на американския стил при проектиране на кухня. Този стил се асоциира със семейна топлина, ежедневен комфорт и функционалност. Всеки ден да прекарваш в такова помещение е удобство. Американският стил сбира в себе си най-доброто от традицията и съвременните кухненски тенденции. При него отсъства показен разкош и неестественост.