Уредите в кухнята, които пестят времето ви

Всеки един съвременен домакин, притежаващ сплотено семейство и успешна кариера знае колко енергия и време се изискват, за да се поддържа всичко в баланс и знае, че дори и едно от “колелата на колата да изпусне ”, скоростта и посоката, в която се е запътил драстично ще се променят. Въпросът е обаче: “ Как да поддържаме всичко с което сме се заели и все пак да ни остава енергия и за нас самите?”. Що се отнася за работата в кухнята и за това тя да се улесни без да се разваля качеството й – в тази статия сме ви подготвили няколко отлични съвета относно кухненски уреди, които ще спестят много от вашето ценно време.

Мултикукър

Мултикукърът представяла “умна” тенджера под налягане, която притежава няколко приставки за използване, вътрешен незагарящ метален съд от много висок клас, пластмасов съд за ястия приготвени на пара и при някои – приставка за месене на хляб.

Всеки мултикукър има множество опции за готвене на почти всякакъв вид ястия и всяка опция има съобразени спрямо нея автоматично време и градуси, но при нужда те могат да бъдат настройвани и механично. Единственото нещо, което е нужно да направите е само да нарежете продуктите, да сипете водата и да сложите подправките, което не би отнело повече от 5-10 минути работа. Всичко останало ще го свърши уреда, без да се налага да бъркате, да проверявате и така нататък. Когато вече всичко е готово и е дошъл момента да се измие, хубавото е, че при него се мият само вътрешния метален съд и приставките в случай че са били използвани, което отново спестява голямо количество време. Този уред ще ви спести час или два от готвенето, като го направи вместо вас.

Кухненски робот - Сокоизстисквачка

За тези от вас, които държат на здравословния начин на живот и са заменили сутрешното кафе с прясно изстискана “витаминозна бомба” или просто обичате фрешове и сокове с натурален вкус и без консерванти – сокоизстисквачката ще ви бъде от много голяма полза. На всички ни е известно, колко много време, усилия и енергия отнема ръчното изстискване на плодове и как понякога се налага да пропуснем любимия си фреш, само защото нямаме време. Този кухненски уред ще свърши трудната работа за броени минути, без да изисква натоварващи усилия от вас. Почистването му е много лесно, защото се мие само горната пластмасовата част и пресата на уреда. Употребата му спестява поне половин час “мъки и неволи”.

Кухненски робот – Многофункционален блендер

Родителите в кухнята знаят колко време е нужно за приготвянето на детските пюрета, и не само тях. Само за направата на картофено пюре за крем супата са нужни около 10 минути усилени движения с пресата, а това е голяма загуба на време в 21 век, защото този тип блендери ще го свършат вместо вас и то буквално за секунди . Различните им приставки позволяват смилането да става рядко или едро, спрямо вашите нужди. Също така приставката може да бъде поставена върху съд с дръжка и така пюрето е направо в ръката ви и готово за консумация. С този уред родителите могат да приготвят мигновено храна за своите деца, без да се налага да ги оставят дълго време без надзор или просто да приготвят храната си бързо и без усилия.

Съдомиялна машина

Съдомиялната машина със сигурност е един от най-полезните уреди в едно домакинство, която ежедневно спестява голямо количество време като мие чиниите вместо вас. Обикновено миенето на чинии след 3 яденета за деня в стандартно семейство отнема около 30-40 минути, а в по-големите семейства и повече. Нито един домакин или домакинка не се е похвалил с това като любимо негово занимание и сме сигурни, че това е с причина. За всеобщ късмет съдомиялната машина ще свърши всичко, което е необходимо за да имаме измити чинии. Съществува в големи, средни или малки размери за да бъде удобна спрямо всички нужди.

Микровълнова фурна

Микровълновата фурна е най-бързото средство за притопляне, размразяване или приготвяне на готова и полуготова храна. Има различни степени за градуси и време, а също така и за вид опция. Много от заетите семейства приготвят храната си в почивните дни и след това я замразяват. Благодарение на микровълновата печка, храната ви може да стане готова за консумация за броени минути без нужда от вашето присъствие или наблюдение. Някои от микровълновите фурни имат и грил, който помага за приготвянето на месни продукти. Единственият недостатък за този кухненски уред, е че не са много здравословни заради микро вълните, които облъчват храната, но това не ги прави опасни и живото застрашаващи.

Надяваме се нашите предложения за кухненски уреди да са ви помогнали в спестяването на време от кухненски задължения, без да се налага тяхното пропускане. За много хора балансът, който държи всичко в хармония е много труден за постигане и поддържане, затова ще се радваме ако сме успели да помогнем със съвет, дори и само в домакинската сфера.

Ангела Ангелова