Уредите в кухнята, които помагат за здравето ви

Здравето е едно от нещата без, което човек буквално не може да живее. Във време като днешното, когато въздухът е замърсен, голяма част от храните са ГМО, а водата от чешмата невинаги е чиста - всяко едно нещо, което подпомага здравословния ни живот е от голямо значение. На много хора е известно, че дори и да са много практични – някои кухненски уреди са далеч от подпомагащите здравословното ни състояние (като микровълновата например), но също така има и голям брой от онези, които са създадени със здравословна цел. В тази статия сме ви подбрали някои от най-добрите уреди, които до голяма степен ще подобрят здравословното ви състояние.


Уред за приготвяне на домашен хляб

Неслучайно домашно приготвеният хляб е най-вкусен. Много от компаниите произвеждащи хляб са фокусирани върху бизнеса и парите, а не качеството на продукта и това колко здравословни са съставките на техния бранд. Всички сме забелязвали как повечето хлебни продукти в магазина са направени от набухватели, съдържат глутен и други не чак толкова полезни съставки, които влияят зле на нашия организъм и тяло. Ако решите да обърнете време на себе си, веднага можете да промените този проблем като си закупите такъв уред. Той е компактен и ефикасен. Вие сами избирате как и с какви съставки да приготвите вашия хляб, така че да допадне на вкуса и здравословните ви нужди.

Смарт хладилник

Този невероятен хладилник от ново поколение е достатъчно умен, за да поеме отговорността за вашето здраве като избира подходяща температура за продуктите в него и следи сроковете за годност на всеки един от тях. Когато срокът на някой от продуктите изтече, хладилникът ще изпрати съобщение на смартфона ви, с което да ви извести. В него има няколко различни отделения, в които можете да настройвате градусите на различни степени спрямо другите за максимална ефективност, а също така ароматите на различните видове храна няма да се смесват. Несъмнено този хладилник се оказва голям плюс за здравословното ви състояние.

Актифрай фритюрник


Когато става въпрос за полезно приготвена храна – този модел е един от най-подходящите в сферата на пърженето. Факт е, че пържените храни са вредни за тялото, но не и с този фритюрник. Той готви с наистина минимална нужда от мазнина. Можем вече да забравим за употребата на цяла бутилка олио за едно пържене, защото с този уред е нужна само една лъжичка мазнина за количество от килограм и половина пържени картофи. С избора на този фритюрник няма да оставите нито здравето си, нито вкуса на заден план.


В 21 век, техниката е едно от нещата, които се развиват изключително бързо, но за съжаление много рядко се изобретяват уреди, които влизат в здравословния сектор. За момента това са най-добрите уреди в сферата и се надяваме за в бъдеще да има и още. Здравето е неизменна част от нашия живот и ние ви препоръчваме по-често да се замисляте за това и да му обръщате нужното внимание, защото често го оценяваме в момента, в който го загубим. Надяваме се да сме полезни с тази статия и да сме ви помогнали с избора на подходящ кухненски уред!

Ангела Ангелова