Видове кухни за 2017-та

В днешно време разполагаме с изключително богата палитра на видове и модели кухни. Можем да обзаведем дома си буквално както пожелаем, независимо колко нестандартна и ексцентрична е идеята ни. В следващите редове ще видите едни от най-разпространените модели на кухни, подредени от уникални до пълно бедствие.

1. Традиционната кухня. – С изключително топлия си вид и дизайн, тази кухня обира овациите за най-добър модел. Придава атмосфера на мир и хармония и несъмнено е нещо, което повечето щастливи семейства биха предпочели като свой интериор. Светлият бежов цвят внася класическата визия на дървото и създава усещане за простор и уют. Характерният леко извит фриз, виражите, външните полици и безбройните малки чекмеджета са в основата на приветливия, класически вид. В контраст с традиционното, електрическите уреди са модерни и многофункционални. Годни за употреба за всички съвременни нужди в кухнята, но за разлика от други видове електроуреди, тези пасват идеално и не развалят хармоничната атмосфера.

2. Модерната кухня. – Второто място отива при този вид кухни. Още на пръв поглед се забелязват недостатъци, но за сметка на това са изтънчени и висококласни. Това, което отблъсква при тях е студеният и бездушен вид, който създават. Множеството остри ръбове и тъмните цветове развалят усещането за хармония в атмосферата и го заменят с липса на емоционалност. От друга гледна точка обаче, притежават висок клас визия и техника. Темпераментното младежко звучене придава изключително чист и подреден вид, който много елитни семейства искат да постигнат. Повечето високопоставени личности използват точно такива модели кухни, заради стила, който носят със себе си. Ако сте бизнес личност и искате домът Ви да крещи: скъпо, стилно, класно и чисто – това на 100% е Вашият модел.

3. Неоновите кухни. – “НАСА ми отказаха, но аз все още имам надежда да видя космоса.” – такъв тип ред на мисли важат изцяло за този модел кухни.

Неоновите светлини вкарват голямо напрежение в атмосферата на този модел. Хранейки се в такъв тип кухня, особено вечерта, човек може да мисли само за това на коя планета ще се приземи. Единственият плюс, който се забелязва е качеството на високия модел техника, но за съжаление е само това. Липсват изтънченост и стил, освен може би, че тук-там се забелязват нотки на лукс.

Анимацията “Замръзналото кралство” добива популярност и в интериорния дизайн. С дъх на свежест от тази кухня лъха студ и мраз. Визията създава зрителна измама, че в тази кухня се “вихри” нещо по-различно от домакински дух. Очевидната липса на топлина вкарва мразовитост на пръв поглед. Острите и ледени ъгли създават пронизваща атмосфера, а плочките и цветът металик допринасят с пълна сила. Единственото хубаво нещо тук е силното усещане за чистота, но както при хората, така и при кухните - “За всеки влак си има пътници”. Със сигурност има личности, които биха се влюбили в този тип кухни от пръв поглед.

4. Цветно-наситените кухни. – Освен ако домакините не са желираните гумени мечета, няма смисъл някой да дава такъв вид на своята кухня. Силно наситените ярки цветове създават голям стрес за окото и съзнанието. Цветовете са от несъвместими помежду си групи и придават голяма тежест на вида. Болките в главата са неизбежни, ако се храните в такъв модел кухня. Липсата на естетически подбор участва много силно и по-скоро обърква съзнанието, отколкото да го предразполага към спокойствие и наслада. Такива кухни могат да намерят приложение само в детските заведения и кътове.

Ангела Ангелова